کریستاله شدن چیلر جذبی

محصولات تک الکتریک در چند سال اخیر بازدهی خوبی نسبت به برندهای دیگر داشته و همین امر باعث شده به یکی از برندهای با کیفیت در زمینه تجهیزات تهویه مطبوع تبدیل شود

پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳

کریستاله شدن چیلر جذبی

۷ بازديد
اگر از چیلرهای جذبی استفاده کرده باشید حتماً بعد از مدتی کریستاله شدن آن را تجربه کرده‌اید. این موضوع یکی از موضوعات نگران کننده برای افرادی است که قصد خرید چیلرهای جذبی را دارند. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم در مورد علت کریستاله شدن چیلر جذبی با شما صحبت کنیم.
در کریستاله شدن چیلر جذبی، ماده لیتیوم بروماید که در مدار وجود دارد و از آن به عنوان جاذب استفاده می شود، از حالت مایع خارج گشته و مانند بلورهای نمک می شود و باعث می شود پمپ و قسمت های دیگر چیلر و همچنین مسیر حرکت سیال داخل لوله ها، مسدود شود. بنابراین فرآیند سرمایش دچار اختلال می شود و این اختلال، باعث می شود که به دستگاه آسیب جدی وارد شود.
کریستاله شدن چیلر جذبی

علت کریستاله شدن چیلر جذبی چیست ؟

قبل از هر چیز اگر بخواهید که به طور عمیق و موشکافانه به علت کریستال شدن چیلر جذبی پی ببرید باید با ساختار و طرز کار چیلرهای جذبی آشنا شوید و اجزا و قسمت های مختلف آن را به خوبی بشناسید که اگر اطلاعات کمی راجع به این موضوع دارید ، پیشنهاد می کنم که اول از همه متن چیلر جذبی لیتیوم بروماید را مطالعه کنید.


از دلایل مختلف کریستاله شدن لیتیوم بروماید: 
1. با کاهش بیش از حد دمای آب برج خنک کننده، حتی در صورتی که غلظت لیتیوم بروماید مجاز باشد، کریستاله شدن اتفاق می افتد.
2.در صورتی که هوا، به هر دلیلی وارد محفظه اواپراتور و ابزوریر شود، فشار داخل محفظه افزایش می یابد و باعث تبخیر شدن آب ریخته شده روی لوله ها می شود و دیگر توانایی کار کردن به صورت بهینه را نخواهد داشت. بنابراین، دمای آبی که از چیلر خارج می شود افزایش می یابد. با افزایش دمای آب، ژنراتور چیلر، لیتیوم بروماید را بیشتر به گردش در می آورد و حرارت زیادی به آن منتقل می کند تا غلظت لیتیوم بروماید افزایش یابد و بخار آب را بیشتر جذب کند. همین کار، باعث کریستاله شدن لیتیوم بروماید می شود.

کریستاله شدن چیلر جذبی

3.قطع جریان برق چیلر
یکی از علت‌های کریستاله شدن چیلر جذبی، قطع ناگهانی جریان برق است. در حالت عادی وقتی شما دستگاه را خاموش می‌کنید، فرایند رقیق سازی انجام می‌شود اما وقتی که جریان برق به صورت ناگهانی قطع می‌شود، بدون این که این محلول رقیق شود به حالت کریستال در می‌آید.
هنگامی که به هر دلیلی، مسیر آب مسدود و یا آب کافی در برج خنک کننده موجود نباشد، در ژنراتور، دما به شدت افزایش می یابد و باعث غلیظ تر شدن لیتیوم بروماید می شود و مسیر عبور مبدل را مسدود می کند. در چنین حالتی، میان خروجی پمپ لیتیوم بروماید غلیظ و ورودی پمپ لیتیوم بروماید رقیق، یک لوله قرار می دهند تا مستقیما لیتیوم بروماید غلیظ را به سمت لیتیوم بروماید رقیق هدایت کند و با ترکیب شدن این دو، غلظتش کم شود.

4.بروز اختلال در کارکرد برج خنک کننده
وجود اختلال و مشکل در عملکرد برج خنک کننده نیز باعث کریستاله شدن لیتیوم بروماید چیلر جذبی می‌شود. در واقع اگر به اندازه کافی آب در برج خنک کننده وجود نداشته باشد دمای ژنراتور بالا رفته و این موضوع غلیظ شدن بیش از حد لیتیوم بروماید را نتیجه می‌دهد. کریستاله شدن، مسیر حرکت سیال را مسدود می‌کند.

مهمترین علائم هشدار و بروز پدیده کریستالیزاسیون چیلر جذبی :

۱ . افزایش دمای آب مصرفی (آبی که به سمت مصرف کننده می رود)
۲ . پایین رفتن سطح محلول در پنجره (شیشه) آب نما
۳ . کار کردن پمپ همراه با ایجاد صدای زیاد
۴ . بالاتر بودن دمای لوله سر ریز (مسیر ضد کریستال) نسبت به لوله خروجی لیتیوم بروماید به سمت مبدل

کریستاله شدن چیلر جذبی

نحوه رفع کریستال چیلر جذبی

در قسمت بالا تر در مورد نحوه چگونگی و علل به وجود آمدن کریستال در چیلر جذبی با شما صحبت کردیم و از آسیب‌هایی که این مشکل می‌تواند برای دستگاه به وجود بیاورد نیز هشدار دادیم. حالا برای رفع این مشکل باید چه کارهایی انجام داد. برای رفع رفع کریستال چیلر جذبی روش‌های مختلفی وجود دارد که از مهمترین راه های برطرف سازی کریستال شدن چیلر می‌توان به استفاده از لوله ضد کریستال، رقیق‌سازی مبرد مایع ،اورلود و حرارت‌دهی به بدنه پمپ اشاره کرد. اما از رایج ترین روش‌هایی که برای رفع این مشکل انجام می‌شود گرم کردن یا همان حرارت‌دهی به بدنه پمپ است. برای اینکه در این فرآیند گرم کردن هیچ آسیبی به حسگرهای دستگاه وارد نشود باید قبل از این حرارت‌دهی، آن‌ها را از غلاف خود خارج کرد. البته بسیاری از چیلرهای جذبی دارای یک شیر برای فرایند رقیق سازی هستند که در این شرایط باید شیر را تا انتها باز کرد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.