آرشیو تیر ماه 1402

محصولات تک الکتریک در چند سال اخیر بازدهی خوبی نسبت به برندهای دیگر داشته و همین امر باعث شده به یکی از برندهای با کیفیت در زمینه تجهیزات تهویه مطبوع تبدیل شود

جمعه ۰۲ آذر ۰۳

کریستاله شدن چیلر جذبی

۷ بازديد
اگر از چیلرهای جذبی استفاده کرده باشید حتماً بعد از مدتی کریستاله شدن آن را تجربه کرده‌اید. این موضوع یکی از موضوعات نگران کننده برای افرادی است که قصد خرید چیلرهای جذبی را دارند. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم در مورد علت کریستاله شدن چیلر جذبی با شما صحبت کنیم.
در کریستاله شدن چیلر جذبی، ماده لیتیوم بروماید که در مدار وجود دارد و از آن به عنوان جاذب استفاده می شود، از حالت مایع خارج گشته و مانند بلورهای نمک می شود و باعث می شود پمپ و قسمت های دیگر چیلر و همچنین مسیر حرکت سیال داخل لوله ها، مسدود شود. بنابراین فرآیند سرمایش دچار اختلال می شود و این اختلال، باعث می شود که به دستگاه آسیب جدی وارد شود.
کریستاله شدن چیلر جذبی

علت کریستاله شدن چیلر جذبی چیست ؟

قبل از هر چیز اگر بخواهید که به طور عمیق و موشکافانه به علت کریستال شدن چیلر جذبی پی ببرید باید با ساختار و طرز کار چیلرهای جذبی آشنا شوید و اجزا و قسمت های مختلف آن را به خوبی بشناسید که اگر اطلاعات کمی راجع به این موضوع دارید ، پیشنهاد می کنم که اول از همه متن چیلر جذبی لیتیوم بروماید را مطالعه کنید.


از دلایل مختلف کریستاله شدن لیتیوم بروماید: 
1. با کاهش بیش از حد دمای آب برج خنک کننده، حتی در صورتی که غلظت لیتیوم بروماید مجاز باشد، کریستاله شدن اتفاق می افتد.
2.در صورتی که هوا، به هر دلیلی وارد محفظه اواپراتور و ابزوریر شود، فشار داخل محفظه افزایش می یابد و باعث تبخیر شدن آب ریخته شده روی لوله ها می شود و دیگر توانایی کار کردن به صورت بهینه را نخواهد داشت. بنابراین، دمای آبی که از چیلر خارج می شود افزایش می یابد. با افزایش دمای آب، ژنراتور چیلر، لیتیوم بروماید را بیشتر به گردش در می آورد و حرارت زیادی به آن منتقل می کند تا غلظت لیتیوم بروماید افزایش یابد و بخار آب را بیشتر جذب کند. همین کار، باعث کریستاله شدن لیتیوم بروماید می شود.

کریستاله شدن چیلر جذبی

3.قطع جریان برق چیلر
یکی از علت‌های کریستاله شدن چیلر جذبی، قطع ناگهانی جریان برق است. در حالت عادی وقتی شما دستگاه را خاموش می‌کنید، فرایند رقیق سازی انجام می‌شود اما وقتی که جریان برق به صورت ناگهانی قطع می‌شود، بدون این که این محلول رقیق شود به حالت کریستال در می‌آید.
هنگامی که به هر دلیلی، مسیر آب مسدود و یا آب کافی در برج خنک کننده موجود نباشد، در ژنراتور، دما به شدت افزایش می یابد و باعث غلیظ تر شدن لیتیوم بروماید می شود و مسیر عبور مبدل را مسدود می کند. در چنین حالتی، میان خروجی پمپ لیتیوم بروماید غلیظ و ورودی پمپ لیتیوم بروماید رقیق، یک لوله قرار می دهند تا مستقیما لیتیوم بروماید غلیظ را به سمت لیتیوم بروماید رقیق هدایت کند و با ترکیب شدن این دو، غلظتش کم شود.

4.بروز اختلال در کارکرد برج خنک کننده
وجود اختلال و مشکل در عملکرد برج خنک کننده نیز باعث کریستاله شدن لیتیوم بروماید چیلر جذبی می‌شود. در واقع اگر به اندازه کافی آب در برج خنک کننده وجود نداشته باشد دمای ژنراتور بالا رفته و این موضوع غلیظ شدن بیش از حد لیتیوم بروماید را نتیجه می‌دهد. کریستاله شدن، مسیر حرکت سیال را مسدود می‌کند.

مهمترین علائم هشدار و بروز پدیده کریستالیزاسیون چیلر جذبی :

۱ . افزایش دمای آب مصرفی (آبی که به سمت مصرف کننده می رود)
۲ . پایین رفتن سطح محلول در پنجره (شیشه) آب نما
۳ . کار کردن پمپ همراه با ایجاد صدای زیاد
۴ . بالاتر بودن دمای لوله سر ریز (مسیر ضد کریستال) نسبت به لوله خروجی لیتیوم بروماید به سمت مبدل

کریستاله شدن چیلر جذبی

نحوه رفع کریستال چیلر جذبی

در قسمت بالا تر در مورد نحوه چگونگی و علل به وجود آمدن کریستال در چیلر جذبی با شما صحبت کردیم و از آسیب‌هایی که این مشکل می‌تواند برای دستگاه به وجود بیاورد نیز هشدار دادیم. حالا برای رفع این مشکل باید چه کارهایی انجام داد. برای رفع رفع کریستال چیلر جذبی روش‌های مختلفی وجود دارد که از مهمترین راه های برطرف سازی کریستال شدن چیلر می‌توان به استفاده از لوله ضد کریستال، رقیق‌سازی مبرد مایع ،اورلود و حرارت‌دهی به بدنه پمپ اشاره کرد. اما از رایج ترین روش‌هایی که برای رفع این مشکل انجام می‌شود گرم کردن یا همان حرارت‌دهی به بدنه پمپ است. برای اینکه در این فرآیند گرم کردن هیچ آسیبی به حسگرهای دستگاه وارد نشود باید قبل از این حرارت‌دهی، آن‌ها را از غلاف خود خارج کرد. البته بسیاری از چیلرهای جذبی دارای یک شیر برای فرایند رقیق سازی هستند که در این شرایط باید شیر را تا انتها باز کرد.

افزایش طول عمر کولر گازی

۵ بازديد
کولر گازی، دستگاهی پرکاربرد و حساس است که اگر به درستی از آن نگهداری نشود، ممکن است عملکرد درستی نداشته باشد یا قطعات آن دچار خرابی شوند. در اینصورت باید هزینه زیادی را نیز بابت تعمیرات پرداخت کنید. در این مقاله نکاتی برای جلوگیری از خراب شدن زودهنگام دستگاه و همچنین افزایش طول عمر کولر گازی بیان شده است.

افزایش طول عمر کولر گازی

عمر مفید کولر گازی چند سال است؟

به طور کلی کولرهای گازی عمر طولانی تر و مفیدتری نسبت به کولرهای آبی دارند. اما از جمله مواردی که می تواند در عمر مفید کولر گازی تاثیرگذار باشند، می توان به میزان سطح گرما و دمای اطراف کولر گازی و میزان فضای اطراف دستگاه اشاره نمود. بهتر است بدانید که بهترین گزینه جهت صرفه جویی در میزان انرژی، استفاده از کولرگازی است؛ زیرا روند تولید این دستگاه به گونه ای است که می تواند گرما و دمای اطراف را به خوبی تشخیص داده و در صورت گرم بودن هوای محیط، روشن شده و در مواقعی که محیط خنک باشد، به صورت خودکار خاموش گردد.
معمولا کولرگازی ها از عمر مفیدی برخوردار هستند که این میزان عمر به عواملی چون نگهداری صحیح و مراقبت درست از دستگاه بستگی خواهد داشت. به طور کلی می توان گفت که میانگین عمر کولرهای گازی 10 سال است که با در نظر گرفتن برخی نکات این طول عمر کولر گازی می توانید بیشتر یا کمتر شود.
در این مطلب قصد داریم تا شمارا با مهم‌ترین نکاتی که باعث افزایش طول عمر کولرگازی می‌شوند آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید تا نگاهی به این نکات کلیدی بیاندازیم و یک به یک آن‌ها را بررسی کنیم.

1. نصب اصولی کولر گازی

از مهم ترین نکاتی که هنگام نصب کولر گازی باید در نظر داشته باشید عبارت است از:
  • عدم نصب پنل بیرونی کولر گازی در مقابل نور مستقیم خورشید یا در معرض باد
  • نصب صحیح شیر تخلیه
  • از خشک بودن و تمیز بودن لوله‌های مبرد مطمئن شوید.
  • اتصالات الکتریکی دستگاه را به درستی نصب کنید.
  • برای نصب حتما از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید و شخصا اقدام به نصب کولر گازی نکنید.

2.تمیز کردن دستگاه

موضوع دیگری که باعث بالا بردن طول عمر کولرگازی می شود، تمیز کردن به موقع آن است. کولرگازی دستگاهی است که در اغلب موارد در نزدیکی سقف نصب می شود و در اغلب موارد در معرض گرد و غبار زیادی قرار دارد. به همین جهت بهتر است برای جلوگیری از خراب شدن قطعات دستگاه هرچه سریع تر تمیز شود. ورود گرد و غبار و آلودگی به درون اجزای این دستگاه مانند موتور و … باعث خراب شدن و کاهش کیفیت عملکرد آن می شود.

3.استفاده از کمپرسور مناسب

کمپرسور یکی از مهم‌ترین قطعات کولرگازی می‌باشد و باید با رعایت نکات بسیار مهمی به عملکرد این قطعه کمک کرد. در وهله اول اگر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنید و به توان بالاتر از 24000 btu برای کولرگازی خود نیاز ندارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از کمپرسورهای پیستونی استفاده کنید. این کار باعث می‌شود تا طول عمر دستگاه شما به طرز چشم‌گیری افزایش یابد.

4.سرویس کولر گازی

سرویس کولر گازی غالبا شامل موارد زیر می شود:
  • روغن کاری قطعات متحرک
  • بازرسی کامل و اطمینان از سلامت قطعات اصلی
  • بررسی سطح مبرد
  • تمیز کردن کندانسور
  • تعویض فیلتر و تمیز کردن لوله تخلیه


5.استفاده از عایق کندانسور جهت افزایش طول عمر اسپیلت

در صورتی که در محیطی با آب و هوای معتدل زندگی می کنید، قطعاً نیازی به استفاده مداوم از کولرگازی در تمام ماه های سال ندارید. ممکن است فقط در سه ماه فصل تابستان نیاز به استفاده از کولرگازی باشد. برای اینکه در ماه های باقی مانده سلامت کندانسور به خطر نیافتد، بهتر است از یک عایق برای کندانسور استفاده کنید. این کار علاوه بر بالا بردن طول عمر کولرگازی باعث حفظ کیفیت و عملکرد کولرگازی می شود.

6.تعویض مرتب فیلتر کولرگازی

یک دیگر از بخش‌های بسیار مهم کولرگازی فیلتر آن می‌باشد. تعمیرکاران حرفه‌ای کولرگازی پیشنهاد می‌دهند که حتماً برنامه‌های منظم برای تعویض فیلتر کولرگازی خود داشته باشید و اگر هم این قطعه دچار مشکل شد، به‌سرعت آن را با فیلتر جدید تعویض کنید. این کار باعث می‌شود تا گردش هوای پاک در محیط به طرز چشمگیری افزایش پیداکرده و عمر کولرگازی نیز بالا رود.

کلام پایانی
در این مقاله نکاتی در رابطه با افزایش عمر مفید کولرگازی بیان شد. به همین جهت بهتر است با رعایت نکات ذکر شده سلامت کولرگازی خود را تضمین کنید. با همه این تفاسیر عواملی چون قدیمی شدن کولرگازی، نوسانات برق و … ممکن است باعث خراب شدن کولرگازی شوند. اگر کولرگازی شما به هر علتی خراب شده است و نیاز به تعمیرات دارد، باید مرکز معتبری را برای تعمیرات انتخاب کنید.